Web 2.?

Het is me wat. Ik heb de laatste tijd wat tijd besteed aan het ‘aan elkaar knopen’ van allerlei sociale websites en ik raak steeds meer verbaasd. Als ik op 1 plek een update post, staat ie als vanzelf op allerlei andere plekken. Ping.fm is daar heel handig voor.

Verder snapt Facebook ineens van alles van allerlei andere services en blijk je vanuit bijna iedere site wel te kunnen interacteren met stumbleupon.

En denk nou niet dat het alleen ‘speelgoednetwerken’ zijn, want ook de zakelijke netwerken spelen mee, al is het maar als lijst van e-mail adressen waarmee je dan weer kunt zien welke ‘vrienden’ al op netwerk 134 aanwezig zijn. LinkedIN is hiervan weer zo’n voorbeeld, maar ook de contactenlijsten van je webmail zijn op die manier al overal aan gekoppeld.

Komt er dan een moment dat het fout gaat? Zal iemand ineens al mijn gegevens gaan verkopen en al mijn contacten lastig vallen? Gaat iemand aan de haal met mijn todo lijsten (rememberthemilk.com) of mijn agenda’s op plaxo en google-calender? Zal er iemand namens mij twitteren of bloggen? Hoelang ben ik nog ik op hyves, myspace, xanga of hi5? Wordt friendster facebook of wordt facebook friendster? en hoe zit het met orkut en xing, met viadeo en network2connect? Hoe gaat het lopen met mashable en kwippy en wat zal er gebeuren Yahoo 360, live spaces en blogger?

Er is in ieder geval een voordeel. Als iemand mijn identiteit wil stelen, dan heeft ie daar wel veel werk aan. Maar daar staat tegenover dat het ‘maintainen’ van mijn eigen identiteit ook voor mij veel werk is…. En dan heb ik het nog niet eens gehad over flickr, picasa, youtube, academici, alumni.net, workmates.nl, schoolbank, schoolpagina, schoolreunie, graduates.com, hoegaathetmet.nl, internetadresboek.nl, dipity, wieowie.nl, tribe, ecademy, meez,  multiply, naamgenoten.nl, naymz, yuwie, netlog, ning, pasado, plazes, plurk, rejaw,  zkout, en al die cv-sites en discussieforums. en dan is er ook skype, spock en spoke en secondlife. En niet te vergeten Google Lively.

Vroeger had je gewoon een paspoort en een sofinummer….. Soms vraag ik me af of het leven er makkelijker op is geworden…

Share this on LinkedIN

Advertenties

Tags: , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: